بروز رسانی آبان ۲۳ام, ۱۳۹۸ ۶:۵۴ قبل از ظهر
آذر ۲۵, ۱۳۹۷ admin انرژی هسته ای 0
با سلام خدمت شما همراهان گرامی با سایت آی آر یوفو. در این پست قصد داریم یکی از کاربردهای اصلی انرژی هستهای، یعنی کاربرد آن در اکتشافات و معدن و نفت را توضیح دهیم. در واقع با بکار گیری روش های هسته ای می توان محل دقیق معادن مختلف و حوزه های آب زیرزمینی را کشف کرد. برای شیرین کردن آبها نیز می توان از فن آوری هسته ای استفاده کرد .
از نمونههاي كاربردي تكنولوژي هستهاي در بخش معدن نيز ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
۱- چگاليسنجي موادمعدني با اشعه.
۲- كشف عناصر ناياب در معادن.
۳- عمريابي صخرهها و معادن با كربن ۱۴٫ با كربن ۱۴ ميتوان طول عمر را با دقت بسيار بالايي تعيين كرد.
۴- جداسازي فلزات سنگين از گياهان دارويي. در عمليات اكتشاف و استخراج معادن زيرزميني، از راديوايزوتوپها به عنوان وسيلهاي مطمئن و آسان براي تعيين جريانهاي زيرزميني استفاده ميشود.
۵- تعيين مشخصات و تشكيلات زيرزميني براي تعيين محل دقيق حفاريها.
كاربردهای تكنولوژی هستهای در بخش معدن – آی آر یوفو
يكي از كاربردهاي مهم اين نوع تكنولوژي در صنعت نفت است كه در زير به آنها اشاره ميشود:
۱- با آزمايش ۴۰ نوع نفت مختلف که در نقاط مختلف جهان استخراج ميشوند، دانشمندان به اين نتيجه رسيدند که در تمام مواد نفتي هفت نوع عنصر مشترک وجود دارد؛ اما مقدار آنها در نفتي که در يک نقطه استخراج ميشود با نفت نقطه ديگر دنيا متفاوت است که با استفاده از انرژي هستهاي به راحتي ميتوان اين تفاوت را تشخيص داد.
۲- هنگامي که مواد نفتي به جا مانده از کشتي حامل سوخت در جايي مشاهده ميشود، ميتوان نمونهاي از آنرا به آزمايشگاه برد و در معرض تابش نوتروني قرار داد. به اين ترتيب عناصر مختلف و مقدار آنها مشخص ميشود و ميتوان به طور دقيق اعلام کرد که اين آلودگي از کدام کشتي نشات گرفته است.
۳- هنگام انتقال مواد نفتي در فاصلههاي زياد، چون شرکتهاي مختلف نفتي از لولههاي نفت مشترک استفاده ميکنند، رديابي ايزوتوپي مختلف براي علامتگذاري ابتداي انتقال هر محموله نفتي به کار برده ميشود.
۴- در تاسيسات تصفيه و پالايش از رديابيهاي ايزوتوپهاي راديواکتيو براي دنبال کردن مواد پتروشيمي و آمادهسازي آنها در قسمتهاي مختلف استفاده ميشود.
۵- در مرحله نهايي محصولات مواد نفتي تصفيه شده براي تعيين درجه خالص بودن آنها با استفاده از ايزوتوپهاي راديواکتيو آزمايش ميشوند.
۶- رديابي ايزوتوپ راديواکتيو را تقريبا در تمام مراحل تاسيسات صنعتي پتروشيمي ميتوان مشاهده کرد.
۷- هنگام کشف و استخراج نفت دانشمندان ميلههاي راديواکتيو را داخل چاههاي آزمايشي فرو برده، سپس ميزان انتشار تشعشع راديواکتيو را در طبقات مختلف اندازه ميگيرند. زمينشناسان ميزان بازتاب اشعه راديواکتيو را ثبت ميکنند و يک تصوير واضح و دقيق از طبقات زيرين جهت حفاري بيشتر براي رسيدن به نفت در آن منطقه يا متوقف کردن کار به دست ميآورند.
كاربردهای تكنولوژی هستهای در صنعت نفت – آی آر یوفو
در مورد ماشین کنترلی چه می دانید؟
موشک چیست با توضیح پایه ای و قوانین نیوتون
آذر ۲۹, ۱۳۹۷ 0
آذر ۱۷, ۱۳۹۷ 0
آذر ۱۳, ۱۳۹۷ 0
آبان ۲۹, ۱۳۹۷ 0
دی ۰۱, ۱۳۹۷ 0
آذر ۲۷, ۱۳۹۷ 0
آذر ۱۵, ۱۳۹۷ 0