بروز رسانی آبان ۲۳ام, ۱۳۹۸ ۶:۵۴ قبل از ظهر
آذر ۱۵, ۱۳۹۷ admin انرژی هسته ای 0
در این مطلب می خواهیم به بررسی نقش خلا در فیزیک جدید برای شما کاربران عزیز بپردازیم. در ابتدا سعی می کنیم به صورت مختصر انرژی خلا را تعریف کنیم و در ادامه به موضوع اصلی یعنی نقش خلا در فیزیک جدید خواهیم پرداخت.
نقش خلا در فیزیک جدید
یک ظرف محتوای هوا را در نظـر بگیرید. چنان چه هوای درون ظرف را با یک پمپ بیرون کنیم در ظرف چه چیزی باقی می ماند؟ تا پیش از ظاهـر گیری نظـر یه کوانتومی در قرن بیستم فیزیکدان ها معتقد بودند که در این ظرف هیچ چیزی باقی نخواهد مانـد اما نظـر یه کوانتومی نگاه فیزیکدان ها را به معنی خلاء برای همیشه تغییر داد.
درحال حاضر ه از نگاه فیزیک کوانتومی باید گفت که خلاء در واقع خالی نمی بـاشد چـرا که بلعکس مملو از انرژی است ولی ببینیم چرا؟ دلیـل صفر نبودن انرژی خلاء به رابطـه عدم قطعیت هایزنبرگ باز می گردد. بر حسب رابطـه عدم قطعیت، مقدار انرژی یک سیستم همیشه با گذشت زمان، سقوط و خیز دارد و پس انرژی سیستم حتی در خلاء هـم نخواهد توانست مطلقا برابر صفر باشد. به بیان دقیق تر و بر حسب نظـر یه میدان کوانتومی می توان گفت که خلاء همیشه حاوی میدان هایی است که سقوط و خیز می کنند.
از این دیدگاه، خلاء را می توان به اقیانوسی تشبیه نمـود که برخلاف فکر فیزیک کلاسیک هیچ گاه ساکن نبوده چـرا که همیشه مواج و متلاطم است.بر مبنای نظـر یه میدان کوانتومی، این امواج در واقع انبوه فوتون ها و ذرات دیگری می باشند که مستمرا از دل خلاء پدید آمده و لحظه ای پـس محو می شوند. این امواج فوتون ها در همه طول موج ها در گستره خلاء حضور دارند و پس خلاء همیشه حاوی مقدار مشخصی انرژی است. ولی با دقت به آنکه این انرژی در همه گستره خلاء کیهانی و در تمام دنیا بطور یکسان وجود دارد، آیا راهی برای آشکار سازی آن به لحاظ تجربی وجود دارد؟
در سـال ۱۹۴۸ یک فیزیکدان هلندی به نام هندریک کازیمیر توانست پاسخی برای این سوال بیابد. محاسبات کازیمیر نشان می داد ضمنا اگـر دو صفحه فلزی بدون بار الکتریکـی را در فاصله کمتر از چند میکرون از یکدیـگر در مکان خلاء قرار دهیم باید به واسطه وجود انبوه فوتون های موجود در خلاء که مستمرا از دو طرف به این صفحه ها ضربه وارد می کنند، قوت جاذبه ای مابین این دو صفحه برقرار می شـود . در آن وقـت خود کازیمیر با انجام آزمایشاتی کوشش کردوجود این قوت جاذبه اسرار آمیز را – که امروه اصطلاحا « اثر کازیمیر »گفته می گـردد – در عمل ارزیـابـی نماید ولی آزمایشات وی از دقت ضـروری برخوردار نبودند تا اینکه سرانجام ۱۰ سـال بعد، یکـی از فیزیکدانان همکار وی در آزمایشگاه تحقیق ی کمپانـی فیلیپس باسم مارکوس اسپارنای توانست برای اولیـن بار از وجود انرژی خلاء بطور تجربی و عملی پرده بردارد.
غلتش گوی فلزی: چند سـال پیش فیزیکدان های دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید برای اولیـن بار موفق شدند یک گوی فلزی کوچک به شعاع یک دهم میلی متر را – که تصویرآن را در پایین میکروسکوپ مشاهده می نمایید – فقط به کمک انرژی خلاء و به واسطه اثر کازیمیر به غلتش در آورند.
با دقت به آنکه انرژی خلاء در تمام جا بصورت بی انتهـا وجود دارد فیزیکدان ها در کوشش ند تا راه هایی را برای استفاده عملی از این انرژی فراگیر و همه نشدنی بیابند. بعنوان مثال با دقت به اینکه اثر کازیمیر در فواصل کمتر از چند میکرون ظاهر می وشد برخـی فیزیکدان ها به این فکر افتاده اند که انرژی خلاء را برای راه اندازی ماشین ها و روبات های میکرومتری استفاده کنند. اما از آنجایی که تاکنـون همه میدان های موجود در دنیا برای بشر شناخته شده نمی بـاشد نمی توان مقدار کل انرژی موجود در حجم مشخصی از خلائ را بطور دقیق تخمین زد؛ ولی برخـی فیزیکدان ها معتقد هستند که مقدار این انرژی می تواند فوق العاده زیاد یا حتی نامتناهی باشد.
مطالب مرتبط:
راههای مدیریت ضایعات هستهای و زبالههای رادیواکتیو
موشک چیست با توضیح پایه ای و قوانین نیوتون
توضیح در مورد مواد رادیواکتیو و انواع آن
کاشت مو و هر آنچه بایستی در مورد ایـن شیوه برای جایگزین موهای از دست رفته بدانید !
آبان ۲۶, ۱۳۹۷ 0
تیر ۲۹, ۱۳۹۷ 0
تیر ۲۸, ۱۳۹۷ 0
تیر ۲۷, ۱۳۹۷ 0
دی ۰۱, ۱۳۹۷ 0
آذر ۲۷, ۱۳۹۷ 0
آذر ۲۵, ۱۳۹۷ 0
آذر ۱۷, ۱۳۹۷ 0