بروز رسانی آبان ۲۳ام, ۱۳۹۸ ۶:۵۴ قبل از ظهر
با عرض سلام .
در این پست می خواهیم به صورت خلاصه و ساده و روان نانوتکنولوژی (ریز ذرهها) یا فناوری نانو را شرح دهیم. این علم در دهه های اخیر (قرن بیستم) به صورت چشمگیری رواج دارد و در واقع تمام دنیا را فرا گرفته است.در واقع یکی از مهمترین پدیدهها در این دوران به شمار میرود. و مهمترین و اصلیترین زمینهی تحقیقاتی در سایر کشورها به شمار میرود.
برای نشان دادن اهمیت این موضوع یک جمله معروف است که می گوید: “نانو تکنولوژی بخشی از آینده نیست بلکه همه آینده است! ”
نانوتکنولوژی چیست
نانو یک ماده یا یک جسم نیست، بلکه یک مقیاس است. منظور کوچک شدن مقیاس است. هر نانو یک میلیاردم متر است. این اندازه برای ما ملموس و قابل تشخیص نیست، اما تاثیرهای بسیار بزرگی در زندگی انسان امروز گذاشته است. ببینید؛ در مقیاس نانو خواص تک تک مولوکولها و اتم ها با خواص همین مولوکول و اتمها در مقیاس توده متفاوت است. نانودرات در این مقیاس موجب به وجود آمدن دستاوردهای بسیار بزرگی در زمینههای پزشکی و مهندسی میشود.
نانوتکنولوژی به معنی انجام مهندسی مواد در ابعاد اتمی-مولکولی و ساخت موادی کاملا متفاوت، در مقیاس نانو است. اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم، نانو تکنولوژی به معنی، ساخت مواد مورد نظر با استفاده از دستکاری و آرایش اتم ها است.
سوال: نانو متر چقدر است؟ سوال خوبی است! نانومتر یا همان یک میلیاردم متر؛ به اندازه کنار هم قرار دادن ۵ تا ۱۰ اتم است! با این حساب، در مکعبی با ابعاد ۲٫۵ نانومتر میتوان، هزار اتم را چید. همانطور که گفتم، خواص فیزیکی و خواص شیمیایی، موادی که به ابعاد نانو تبدیل شده اند با خواص آنها در ابعاد ماکرو هم متفاوت است. به نانو معجزهآسا هم میگویند، چون در مولکولهای ماده انرژی بالایی را ایجاد میکند.
طبق این تعاریف، نانوتکنولوژی یک رشته جدید نیست، بلکه یک دیدگاه و روش جدید در همهی رشتههاست. همانطور که حتما میدانید؛ از نانوتکنولوژی در حوزههای بیوتکنولوژی، کامپیوتر، دارو، غذا، الکترونیک، ارتباطات، حمل و نقل، هوا فضا و حتی امنیت ملی استفاده شده است.
امیدوارم که بتوانم در پست های بعد کاربردهای آن را برای شما شرح دهم.
لینک چند مطلب دیگر:
آذر ۲۹, ۱۳۹۷ 0
آذر ۲۵, ۱۳۹۷ 0
آذر ۱۷, ۱۳۹۷ 0
آذر ۱۳, ۱۳۹۷ 0
آبان ۲۶, ۱۳۹۷ 0