بروز رسانی آبان ۲۳ام, ۱۳۹۸ ۶:۵۴ قبل از ظهر
مهر ۲۱, ۱۳۹۷ admin انرژی هسته ای 0
با سلام خدمت شما همراهان عزیز با سایت آی آر یوفو. امروز میخواهیم در مورد اورانیوم و غنی سازی اورنیوم با زبانی ساده برای شما بنویسیم. امیدواریم که مفید واقع شود.
مقدار زیادی اورانیوم در پوسته زمین وجود دارد، این میزان ۳۵ برابر میزان نقرهای هست که در پوسته زمین وجود دارد. به علاوه؛ میزان آن تقریبا برابر با منبع فلزهایی مثل قلع و ژرمانیوم است. سنگها و خاکها و بسیاری از اجسام اطراف ما، یکی از اجزای تشکیلدهنده آنها اورانیوم است. آمارهای جهانی نشان میدهد که با استفاده از منابعی که تا به حال کشف شده، میتوان انرژی ۷۰ سال کل جهان را تهیه کرد. در نظر داشته باشید که، اورانیوم طبیعی از ۹۹٫۳ ایزوتوپ اورانیوم ۲۳۸ و ۰٫۰۷ اورانیوم ۲۳۵ تشکیل شده است.
اورانیوم
وقتی میگویند غنی سازی اورانیوم یعنی میخواهند، ایزوتوپ طبیعی اورانیوم ۲۳۵ از ۰٫۰۷ درصد به سه ونیم تا چهار درصد برسد. یعنی عملیاتی انجام شود تا، با استقاده از اون ۱- مقدار اورانیوم ۲۳۵ بیشتر شود و ۲- مقدار اورانیوم ۲۳۸ کمتر شود. برای غنی سازی اورانیوم روشهایی وجود دارد که یکی از این روشها استفاده از دستگاهی به نام سانتریفیوژ گازی است. سانتریفیوژ به دستگاهی گفته میشود که، بر اساس وزن مواد، آنها را از یکدیگر جدا میکند. استفاده از سانتریفیوژ برای غنیسازی اقتصادیتر است.
غنی سازی اورانیوم
روش کار سانتریفیوژ، به این صورت است که مواد را با سرعت زیاد، دور یک محور میچرخاند و با توجه به وزنی که مواد دارند، از این محور دور میشوند (این روش بر اساس روش شتاب ناشی از نیروی گریز از مرکز عمل میکند). برای جدا کردن مایع از جامد و مایع از مایع از این دستگاه استفاده میشود. شکل زیر یک سانتریفیوژ گازی را نشان میدهد.
سانتریفیوژ گازی
در پستهای بعد مطالب دیگری مرتبط به علم و فناوری و انرژی هستهای منتشر خواهیم کرد.
چند مطلب دیگر:
انرژی هستهای چیست به زبان ساده
کاربرد نانو در ساخت باتری موبایل با قابلیت شارژ خیلی سریع
کاربرد نانو در ساخت حسگرها – ساخت رشتههایی از نانوذرات طلا با ویژگی تغییر رنگ
فناوری نانو یا نانوتکنولوژی چیست؟
آذر ۲۹, ۱۳۹۷ 0
آذر ۲۵, ۱۳۹۷ 0
آذر ۱۷, ۱۳۹۷ 0
آذر ۱۳, ۱۳۹۷ 0
دی ۰۱, ۱۳۹۷ 0
آذر ۲۷, ۱۳۹۷ 0
آذر ۱۵, ۱۳۹۷ 0