بروز رسانی خرداد ۱۴ام, ۱۳۹۶ ۷:۰۹ قبل از ظهر
اردیبهشت ۰۱, ۱۳۹۵ admin بشقاب پرنده ها, یوفوها 0
بیگ بنگ: آیا جهان ما واقعی می باشد یا هولوگرامی در پهنه گیتی؟ آیا روزی می قدرت پرده از راز هستی برداشت و همچنین پاسخ مناسبی جهت پرسشهای بشر یافت؟ از آن دست پرسشها در تمام اعصار ذهن بشر را درگیر خود کرده می باشد، یکی از آن هم رویدادها در سال شمسی ۱۹۸۲ در دانشگاه پاریس به وقوع پیوست. یک تیم تحقیقاتی که توسط فیزیکدان آلن اسپکت هدایت می شد آزمایشی را انجام داد که ممکن می باشد مهمترین آزمایش قرن بیستم باشد. بعضی نیز معتقدند کشف او ممکن می باشد چهره علم را دگرگون سازد.
اسپکت و همچنین تیمش کشف کردند که تحت شرایطی، ذرات زیراتمی نظیر الکترونها صرف نظر از فاصله بین آنها قادرند با یکدیگر بطور همزمان ارتباط داشته باشند. مهم نیست فاصله آنها از هم ده فوت یا یک میلیارد مایل باشد. هر ذره دائما به گونه ای می داند که غیره ای چه می کند. مشکل آن شاهکار در آن می باشد که اصل مسلم فرض شده اینشتین را نقض می کند که هیچ ارتباطی نمی تواند سریعتر از سرعت نور سفر کند. زیرا سفر سریعتر از سرعت نور برابر می باشد با شکستن مانع زمان ، آن دور نمای ترسناک سبب شده تا بعضی فیزیکدانان کوشش کنند با روشهای پر زحمت و همچنین به تفصیل یافته های اسپکت را توجیه کنند.
فیزیکدان دانشگاه لندن دیوید بوهم معتقد می باشد یافته های اسپکت دلالت بر آن دارد که واقعیت عینی وجود ندارد و همچنین در عمل جهان یک هولوگرام تفصیلی شبح گونه، عظیم و همچنین با شکوه می باشد. جهت درک آنکه چرا بوهم چنین ادعای شگفت انگیزی می کند، بایستی و حتما ابتدا کمی در مورد هولوگرام دانست. یک هولوگرام عکسی سه بعدی می باشد که با کمک لیزر ساخته می می شود. جهت ساخت یک هولوگرام، شیئی که بایستی و حتما مورد عکاسی قرار گیرد ابتدا در نور یک اشعه لیزر غرق می می شود، سپس اشعه دومین لیزر با انعکاس نخستین اشعه برخورد می کند و همچنین بر می گردد که به یک الگوی تداخلی منجر می می شود. هنگام و زمانی که فیلم دیدنی و جذاب ظاهر می می شود، یک گرداب چرخشی بی معنی از نور و همچنین خطوط تیره بنظر می رسد. ولی باید توجه داشت بمحض آنکه فیلم دیدنی و جذاب ظاهر شده با پرتوی اشعه لیزر غیره ای روشن می شود، یک تصویر سه بعدی از شیئی اصلی ظاهر می می شود.
در صورتی که هولوگرام یک گل سرخ از وسط به دونیم می شود و همچنین بعد با پرتوی اشعه لیزر روشن می شود، مشخص می می شود هر نیمه باز تصویر کامل گل سرخ را نشان می دهند. در واقع ، حتی در صورتی که آن نیمه ها مجددا نصف شوند، باز هم هر کدام حاوی ورژن و نسخه دست نخورده تصویر اصلی ولی کوچکتر می باشند. علی رغم تصاویر عادی، هر قسمت و بخش از یک هولوگرام شامل تمامی اطلاعاتی می باشد که کل آن هم دارد. آن ماهیت <> به ما درک کاملا جدیدی از نهاد و همچنین نظم می دهد. علم در قسمت و بخش بزرگی از تاریخچه خود متعصبانه تلاش کرده تا به بهترین روش یک پدیده فیزیکی را درک کرده ، چه قورباغه چه یک اتم، آن هم را شکافته و همچنین بخشهای مرتبط را مورد مطالعه قرارداده می باشد. بوهم معتقد می باشد دلیل آنکه ذرات زیراتمی علیرغم فاصله ای که آنها را از یکدیگر جدا می کند قادرند در تماس با هم باشند آن نیست که نوعی پیام مرموز بین هم رد و همچنین بدل می کنند بلکه دلیلش آن می باشد که جدا بودن آنها، یک توهم می باشد. بحث او آن می باشد که چنین ذراتی موجودیتهای مستقل و همچنین منفرد نیستند بلکه امتدادی از یک منشاء بنیادی می باشند.
جهت آنکه آنچه او می گوید را اشخاص بهتر بتوانند تصور کنند، بوهم تصویر زیر را ارائه می دهد. تصور کنید یک ماهی درون یک آکواریوم باشد. همچنین تصور کنید که قادر نیستید بطور مستقیم آکواریوم را ببینید، بلکه به وسیله دو دوربین تصویری و تلویزیونی که یکی در جلوی آکواریوم و همچنین غیره ای در پهلوی آن هم قرار دارد قادر به دیدن آن هم هستید. همانطور که تو به آن دو مانیتور تصویری و تلویزیونی خیره شده اید، فرض می کنید که ماهی های در هر یک از دو تصویر، موجودیت های متمایزی دارند. دست آخر، زیرا و به درستی که دوربینها در زوایای متفاوتی نصب شده اند، هر تصویر با غیره ای کمی متغایر و متفاوت می باشد. ولی باید توجه داشت همانطور که به دیدن دو ماهی ادامه می دهید، سرانجام درک می کنید که ارتباط معینی بین آنها وجود دارد. هنگام و زمانی که یکی دور می زند، غیره ای نیز کمی متغایر و متفاوت ولی مطابق با اولی حرکت می کند، هنگام و زمانی که یکی رو به جلو می رود، غیره ای بسوی پهلو می رود. در صورتی که از میدان دید کامل آن اوضاع بی اطلاع باشید، ممکن می باشد حتی پس نتیجه آن می شود که بگیرید که آن ماهیها بایستی و حتما بطور همزمان با هم ارتباط داشته باشند، ولی باید توجه داشت واضح می باشد که آن صحیح نیست.
بوهم می گوید آن دقیقا چیزی می باشد که بین ذرات زیر اتمی در آزمایش اسپکت روی می دهد. طبق نظر بوهم، ارتباط سریعتر از سرعت نور بین ذرات زیر اتمی در واقع به ما می گوید که سطح پایین تری از واقعیت وجود دارد که ما اطلاعی از آن هم نداریم، یک بعد پیچیده تر، ماورای ابعاد ما که مشابه مثال آکواریوم می باشد. او می گوید ما اشیایی نظیر ذرات زیر اتمی را مجزا از یکدیگر می بینیم زیرا تنها و فقط بخشی از واقعیت وجودشان را درک می کنیم. چنین ذراتی بخشهای مجزا نیستند بلکه سطوح کوچکتری از موجودیتی عمیق تر و همچنین بنیادی تر خواهند بود که نهایتا بصورت یک هولوگرافیک و همچنین نامرئی به دیدن کردن و نمایش در می آیند، مثل گل سرخی می باشد که پیش از آن مطرح شد و همچنین زیرا و به درستی که در فیزیک واقعیت از آن تصویرهای خیالی تشکیل شده، جهان خود نیز یک تصویر ناشی از پرتوافکنی هولوگرام می باشد.
در یک جهان هولوگرافیک، حتی زمان و همچنین فضا نمی توانند دیگر بصورت واقعیت بنیادی در نظر گرفته شوند. زیرا و به درستی که در جهانی که هیچ چیز واقعا جدا از چیزهای دیگر نیست فرضیاتی نظیر مکان در هم می شکند، زمان و همچنین فضای سه بعدی نیز، نظیر تصاویر ماهی ها در مانیتورهای تلویزیون، بایستی و حتما بصورت تصویر ناشی از پرتوافکنی از یک نظم عمیق تر در نظر گرفته شوند. در سطح پایین تر واقعیت تنها و فقط نوعی سوپر هولوگرام می باشد که در آن هم قبل، حال و همچنین بعدی همگی همزمان وجود دارند.
جهت مطالعه اکثرا و بیشتر ، کتاب جهان هولوگرافیک نوشته مایکل تالبوت ترجمه داریوش مهرجویی نشر هرمس پیشنهاد می می شود.
اسفند ۰۵, ۱۳۹۵ 0
خرداد ۲۳, ۱۳۹۵ 1
خرداد ۰۸, ۱۳۹۵ 0
اردیبهشت ۲۷, ۱۳۹۵ 0
خرداد ۱۴, ۱۳۹۶ 0
خرداد ۰۷, ۱۳۹۶ 0
اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۶ 0
اردیبهشت ۱۲, ۱۳۹۶ 0